Vi leder efter 1000 talenter...
Find svar på dine spørgsmål

Ofte Stillede Spørgsmål

Visionen med 1000 talenter er at flere mennesker følger deres drømme og gør mere af det, der gør dem glade i hverdagen. Vi vil gerne vise at der er mange veje man kan tage i livet og at vi som helt almindelige mennesker kan inspirere og lære meget af hinanden.

For at opnå det vil vi samle 1000 talenter fra hele verden i 2030 på Lolland, hvor der er masser af plads til mangfoldighed og fællesskab.

Indtil 2030 skaber vi rammerne for at talenterne kan udfolde sig bl.a. gennem 1000 talenter festival og udviklingsprogrammet Mod på Mere, hvor vi hjælper talenter på vej mod deres drømme. 

Specielt på Lolland og Sydhavsøerne spirer kreativiteten ude på landet. 1000 Talenter opfordrer os til at dele med hinanden og gøre hverdagen lidt mere værdifuld. 

Festivalens varemærke er den uformelle interaktion mellem talenterne og deltagerne. Lokale, nationale og internationale talenter deler deres viden eller kompetencer for at inspirere deltagerne til oftere at følge deres intuition og deres drømme i en hverdag fyldt med forventninger fra højre og venstre.

 

Programmet til 1000 talenter festival afhænger af dem, der stiller op og har lyst til at inspirere andre ved at dele lidt af sig selv. Du finder årets program her.

Det bliver hverdag igen. Men en ny hverdag. En hverdag, hvor vi alle sammen er bedre til at fejre de små talenter vi hver især gemmer på og hvor vi ikke er bange for at vise dem fra til glæde for andre.

Vi gør vi alt, hvad vi kan for at hjælpe nye talenter i løbet af året – hvad end de vil starte en virksomhed, vil optræde og inspirere nogle flere mennesker, eller blot har lyst til at dele deres talent uformelt med andre. De talenter, der stiller op i kategorien mod på mere hjælper vi med at realisere deres drømme før, under og efter festivalen. 

Ja, for Søren (også selvom du ikke hedder Søren). Festivalen kan kun lade sig gøre pga. sådan nogle som dig, der gør lidt ekstra og giver en hånd med. 

Vi har dog brug for al de hænder vi kan finde – ring til din fætter, kusine og tante Olga eller bare skriv til hej@ivaerksaetterlolland.dk, hvis du/I vil være med til at skabe en uforglemmelig festival eller vil være med til at guide talenterne videre. 

Med 1000 Talenter Festival vil vi gerne skabe et rum for talenter af alle slags. Samtidig vil vi gerne kickstarte kulturen og gøre kulturen den tilgængelig for alle. På grund af nogle fantastiske frivillige, talenterne, der stiller op frivilligt og gode partnere er mindst 90 % af festivalen gratis for besøgende. 

De resterende 10 % kan være salg af mad, drikkevarer eller enkelte aktiviteter, der kræver en form for entré for at dække omkostninger. Tusind Talenter Festival er 100 % non-profit, så et eventuelt overskud går til at udvikle festivalen – i øjeblikket administreret igennem foreningen Iværksætter Lolland. 

Festivalen er så forkælet at den finder sted lige ved siden af gode offentlige transportmuligheder på banegårdspladsen i Maribo (ved FGU og ved græsplænen overfor kommunen). Så bus og tog er det oplagte og klimavenlige valg til festivalen.

Det er naturligvis også muligt at komme i bil. Der er parkeringspladser rundt omkring i Maribo, men vi kan ikke garantere parkering. Så hop på cyklen eller ind det offentlige – det er safe choice.

1000 Talenter 2020 er et samarbejde mellem en lang række aktører, der gerne vil kickstarte kulturlivet på Sydhavsøerne. Lolland Musikskole, FGU Lolland-Falster og Iværksætter Lolland er med til at realisere festivalen. Desuden støtter Maribo Jazz Festival, Nærvær Festival og Madfællesskab Lolland Falster op om festivalen. 

Selvom festivalen i høj grad er bygget på frivillighed og Sydhavsøernes gåpåmod er der brug for lidt økonomi for at kunne realisere en festival, der er åben for alle. Derfor er vi også vildt glade for at LAG Lolland-Falster har støttet 2020 versionen af festivalen sammen med bylivspuljen i Lolland Kommune.

1000 Talenter Festival 2020 foregår i hjertet af Maribo. Midt på Lolland transformeres banegårdspladsen til et mekka af kultur og glade mennesker. Rammerne er utraditionelle og unikke på samme tid, når FGU Lolland-Falsters flotte faciliteter kombineres med kreativt brug af offentligt rum som en flot grøn græsplæne foran Lolland Kommune sadministrationsbygning, på banegårdspladsen 7.

Selvom festivalen i høj grad er bygget på frivillighed og Sydhavsøernes gåpåmod er der brug for lidt økonomi for at kunne realisere en festival, der er åben for alle. Derfor er vi også vildt glade for at LAG Lolland-Falster har støttet 2020 versionen af festivalen sammen med bylivspuljen i Lolland Kommune.

Mod på Mere er et sparrings og udviklingsprogram for de talenter, der har mod på lidt mere og gerne vil arbejde videre med at udbrede deres talent efter festivalen. 

Du kan være et band, der gerne vil ud og spille flere koncerter. En kunstner, der gerne vil sælge din kunst online. En konge i et køkken, der gerne vil nå ud til flere med sine produkter. Eller måske er du er god til at reparere brugte cykler og vil gerne udvikle et godt koncept. Vi leder efter diversitet, så tøv ikke. 

Skriv til hej@ivaerksaetterlolland.dk for at søge om at være med i Mod på Mere og modtag sparring og hjælp til at udvikle og udbrede dit talent før, under og efter 1000 Talenter Festival. Derudover vil der være nogle tiltag, der skaber lidt ekstra opmærksomhed til talenter med mod på mere på 1000 Talenter Festival. Der er fortrinsret til unge talenter under 30 med rødder på Sydhavsøerne, men alle kan søge om at være med. 

1000Talenter Festival kun kan lade sig gøre pga. fantastiske partnere, modige talenter og ikke mindst fantastiske frivillige. Fundamentet for festivalen er  derfor lokale ressourcer og lokalt gå-på-mod. Det gør at vi har stor fleksibilitet og mindre økonomisk risiko ift. afviklingen af 1000 Talenter Festival. Derfor afvikles festivalen – dog under lidt andre omstændigheder end normalt – d. 18. og 19. September 2020.

Vi følger naturligvis situationen tæt og følger alle de anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. Vi har besluttet os for at fortsætte med 1000 Talenter Festival, da vi mener at der er brug for at kick-starte kulturen. Vi tager naturligvis også Covid-19 relevante forholdsregler under festivalen.

Charmen ved 1000 Talenter Festival er at intet talent er for stort eller for lille. Om du/I kan spille på skeer, gå på jonglere, slack-line, banke et søm i et bræt, tegne, synge, lave bolcher, spille fodtennis, arrangere skattejagt, skrive digte, spille skuespil, stå på rulleskøjter, lave flashmobs, lave en workshop eller gå på hænder. Du kan have øvet dig i mange år eller være begyndt i sidste uge.

Hvis du er i tvivl om dit talent er “nok” til at stille op, så opfordrer vi endnu mere til at tilmelde dig eller komme og opleve talenterne.